Jan van Doornspeek wint Benelux Beeldverhalenprijs 2011

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jan van Doornspeek wint Benelux Beeldverhalenprijs 2011

De Nederlandse tekenaar en illustrator Jan van Doornspeek heeft met zijn strip ‘De smeulende vrouw’ de Benelux Beeldverhalenprijs 2011 gewonnen. Deze wedstrijd  is een initiatief van Rienk Tychon, Ward Wijndelts en Gert Jan Pos, intendant strips van het Fonds BKVB. Het doel van de prijs is beginnende striptekenaars ofwel graphic novelists te stimuleren. De prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt. Vorig jaar won Erwin Kho. Aan deze editie deden 84 stripmakers mee. De voorbije week werden de vijf beste inzendingen gepubliceerd in nrc.next. Jan van Doornspeek verdient met zijn eerste plaats 1.000 euro. Vanaf 4 juni 2011 zijn de 50 beste ingestuurde werken te zien in kunstplatform 37PK in Haarlem.