Japanse stripauteur Taniguchi geridderd in Frankrijk

Je bent hier:  Home » Nieuws » Japanse stripauteur Taniguchi geridderd in Frankrijk

'Le journal de mon père' van Taniguchi verschijnt deze maand in Nederlandse vertaling bij Casterman.

Jirô Taniguchi, de Japanse stripauteur wiens striptweeluik ‘Herinneringen’ in 2010 verfilmd werd, wordt in Frankrijk benoemd tot Chevalier des Arts et des Lettres (Ridder in de Kunsten en de Letteren). Hij is, na de acteur Takeshi Kitano en gameontwerper Shigeru Miyamoto, de derde Japanner die deze eer te beurt valt. Deze maand nog verschijnt van Taniguchi ‘Het dagboek van mijn vader’ bij uitgeverij Casterman.

Taniguchi is één van de meest bekende manga-auteurs  in de Westerse stripwereld. Uitgeverij Casterman liet het Nederlandstalige publiek in 2007 kennis maken met Taniguchi’s werk door ‘De magische berg’ uit te geven, zijn eerbetoon aan de Europese strip. daarna volgden al snel ‘De wandelaar’, ‘Een dierentuin in de winter’, ‘Mijn jaar‘ (op scenario van Jean-David Morvan), ‘De tedere jaren’ en het vorig jaar verfilmde ‘Herinneringen’ (‘Quartier lointin’). In juni 2011 verschijnt bij uitgeverij Casterman ‘Het dagboek van mijn vader’ en in het najaar ‘Een stralende hemel’.  Met de ridderlijke onderscheiding wordt Taniguchi’s oeuvre en zijn inzet voor de manga en de kunst in het algemeen bekroond.