De Stripvalies van Conz

Je bent hier:  Home » Nieuws » De Stripvalies van Conz

Heel de zomervakantie, twee maanden lang, geven Vlaamse en Nederlandse stripauteurs u hun zomerse stripleestip mee. Vandaag de striptip van Conz.

‘Fables’ (geschreven door Bill Willingham en over het algemeen getekend door Mark Buckingham) gaat over een bende bekende sprookjesfiguren die uit hun wereld gevlucht zijn nadat die bezet werd door vijandige legers. De sprookjesfiguren hebben New York als toevluchtsoord gekozen en wonen daar nu al honderden jaren tussen de gewone mensen zonder opgemerkt te worden. Dat uitgangspunt is leuk, maar vooral de manier waarop dit idee uitgewerkt is, maakt deze stripreeks echt geweldig. De personages zijn herkenbaar én verrassend tegelijkertijd (zo is de grote slechterik in de reeks echt een briljante vondst). De scenario’s van de verschillende delen variëren van goed tot geweldig, maar telkens is het zeer verslavend leesvoer. De tekeningen zijn niet enorm virtuoos, maar wel telkens goed (enkel de inkleuring kon wat mij betreft beter). En de coverartiest is op het randje van geniaal. Het is enorm veel fun om deze boeken te lezen. Heel (ont-) spannend en perfect om heelder dagen in de zon van te genieten. Ik zit nu aan deel 10 en ze leven nog lang niet lang en gelukkig… of zoiets.


 Conz (1977), pseudoniem van Constantijn Van Cauwenberge, won de Debuutprijs van Strip Turnhout in 2005 met ‘Toen ik nog baas van de wereld was’. Het bekroonde debuut liet Conz opvolgen door de striptrilogie ‘De Tweede Kus’. In 2006 was de Vlaamse stripauteur stadstekenaar van Turnhout wat resulteerde in het stripverhaal ‘De slag van Turnhout’.

Nog meer tips voor uw stripvalies vindt u hier.