Brussel krijgt tweede stripmuseum

Je bent hier:  Home » Nieuws » Brussel krijgt tweede stripmuseum

Stripliefhebbers die Brussel bezochten, hielden plichtsgetrouw altijd even halt in het Belgisch Stripcentrum in de Zandstraat. Vanaf 28 september 2011 krijgen de stripliefhebbende medemensen een tweede stek aangeboden waar ze halt kunnen houden. Dan opent Moof, het Museum of Original Figurines, officieel zijn deuren in de Horta Galerij, onder het Centraal Station (Grasmarkt 116). Het museum concentreert zich vooral op stripfiguren in 3D. 

Het stripfigurenmuseum beschikt over een collectie van ongeveer 3.00o standbeelden en 3D-figuren van de bekendste striphelden waaronder zich ook enkele unieke stukken bevinden. Eind september 2011 zullen er hiervan 900 exemplaren te zien zijn in de exporuimte. Volgende week wordt het nieuwe museum voorgesteld door directeur Jean-Pierre Vanhemelryck en curator Geert de Weyer.

Meer info: http://www.moof-museum.be/