Gilbert Schats overleden (1945-2011)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Gilbert Schats overleden (1945-2011)

De Vlaamse striptekenaar Gilbert Schats is op 15 september 2011 overleden. Hij was bekend van de humoristische stripreeks ‘Koning Bubu’, die eind jaren ’60 in het weekblad Kuifje werd gepubliceerd. Schats werd  66 jaar.

Gilbert Schats, geboren op 25 juli 1945 in Ruisbroek werkte als grafisch medewerker bij een drukkerij en tekende onder leiding van Eddy Ryssack mee aan enkele animatiefilms van TeleVision Animation, de tekenfilmstudio van uitgeverij Dupuis. Hij debuteerde als striptekenaar met ‘Koning Bubu’. De reeks stond in 1969 zelfs met twee kortverhalen in het weekblad Kuifje. Het eerste album uit de humoristische stripreeks verscheen pas in 1978. Ondertussen heeft ’t Mannekesblad vzw voor drie andere albumpublicaties gezorgd in hun Minerva-reeks. Gilbert Schats werkte ook nog mee aan de hommage-albums ‘Jommekes bij de vleet’ en ‘Op het spoor van Pom’.