Minck Oosterveer overleden (1961-2011)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Minck Oosterveer overleden (1961-2011)

Minck Oosterveer (Foto Jim Bella)

De Nederlandse stripauteur Minck Oosterveer, bekend van reeksen als ‘The Unknown’, ‘Nicky Saxx’, ‘Storm’ en ’Ronson Inc’ is zaterdag 17 september 2011 overleden. Dat maakte zijn uitgever Rob van Bavel vanmorgen bekend. Oosterveer mocht dit jaar nog de prestigieuze Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre ontvangen. Hij werd 50 jaar.

Oosterveer behoorde tot de top van striptekenend Nederland en Vlaanderen en was zeer geliefd bij collega’s en stripliefhebbers. De Nederlandse stripauteur werkte in het begin van zijn carrière voor Studio Peter de Raaf maar ging al snel zijn eigen weg. Met Willem Ritstier als scenarist tekende hij ‘Claudia Brücken’ dat bij het weekblad Kuifje verscheen. Ritstier en Oosterveer zijn van dat moment af onafscheidelijk. Samen maken ze krantenstrips als ‘Jack Pot’, ‘Nicky Saxx’ en ‘Zodiak’. Hun samenwerking leidde later nog tot strips als ‘Trunk’, ‘Ronson Inc.’ en ‘Storm’. Naast zijn series voor zijn Nederlandse uitgever Don Lawrence Collection werkte Oosterveer aan stripseries voor o.a. de Amerikaanse uitgevers Boom Publications (‘The Unknown’) en Marvel Comics (‘Ruse’). De Nederlandse stripauteur leek het helemaal te maken in de Amerikaanse stripwereld. Het mocht helaas niet zijn.

Oosterveer kwam gistermiddag op de ringweg bij Dordrecht om het leven bij een ongeval.