De avonturen van Magere Hein en Lao-Tse 3: www.de-dood.com (Boucq)

Je bent hier:  Home » Nieuws » De avonturen van Magere Hein en Lao-Tse 3: www.de-dood.com (Boucq)

“Rij voorzichtig/ Denk aan mij/ Want de Dood/ Zit aan uw zij”. Wie zijn wij om de Zangeres Zonder Naam tegen te spreken? En de Franse tekenaar François Boucq zal het wellicht ook niet doen, want hij bouwde een hele stripreeks rond dit even eenvoudige als onafwendbare gegeven.

De Man met de Zeis is in de versie van Boucq een nogal vrolijke man die zijn leven deelt met een varken, dat onder de ronkende naam Lao-Tse door de wereld trekt. Magere Hein doet hier aan lichaamsbeweging, heeft last van lawaaierige buren, gaat op café en volgt wat er in de rest van de wereld gebeurt met een schotelantenne. En als top of the bill: hij krijgt concurrentie van een seriemoordenaar.

Boucq heeft veel betere dingen gemaakt dan deze reeks, denk maar aan ‘Duivelsmond’ of ‘In de binnenlanden van het alledaagse’. De satirische kortverhalen over Pietje de Dood wekken nooit de indruk meer te zijn dan een tussendoortje, gemaakt voor het Franse maandblad Fluide Glacial. Wie ze neemt voor wat ze zijn, kan er vertier uit halen. File under: goede tekenaar, onderhoudend amusement. (TH)


Boucq
‘De avonturen van Magere Hein en Lao-Tse 3: www.de-dood.com’, Glad IJs/Casterman, 48 blz., €9,80.
***