'Billy Bob' van Nix genomineerd in Angoulême

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'Billy Bob' van Nix genomineerd in Angoulême

Afgelopen maandag 26 november 2012 is de officiële selectie bekendgemaakt voor het festival van Angoulême, dat van 31 januari tot 3 februari 2013 plaatsvindt. Daarbij kwam er goed nieuws voor de Vlaamse stripmaker Nix (pseudoniem van Marnix Verduyn): hij werd met zijn meest recente boek Billy Bob genomineerd voor de ‘Sélection Jeunesse’, de prijs voor de beste jeugdstrip van het jaar. Billy Bob is een bundeling met avonturen van de gelijknamige eeuwige aspirant-cowboy. Het album verscheen in het Nederlands bij Blloan en in het Frans bij Les Requins Marteaux. Nix is vooral bekend van Kinky & Cosy en sleepte met die reeks eerder al drie nominaties voor Angoulême in de wacht. Daarvan wist hij er één te verzilveren: in 2006 mocht hij de prijs voor beste humorstrip mee naar huis nemen.

Voor deze veertigste verjaardagseditie van het bekende stripfestival werd er gesleuteld aan het prijzensysteem. Er zullen bij deze editie maar zeven prijzen uitgereikt worden: de ‘Prix Spécial du Jury’, de ‘Prix de la Série’, de ‘Prix Révélation’, de ‘Prix du meilleur album’, de ‘Prix du Patrimoine’, de ‘Prix Jeunesse’ en de ‘Fauve Polar SNCF’. Een drietal andere prijzen verdwijnen; daaronder ook de ‘Prix de l’audace’, die in 2011 werd weggekaapt door Brecht Evens. Ook het aantal albums dat opgenomen is in de officiële selectie ligt beduidend lager dan in 2012. De winnaars van de felbegeerde prijzen worden tijdens het festival bekendgemaakt.

De volledige selectie en alle informatie over het programma is terug te vinden op de website van het festival.