'Pablo' bekroond met de 'Grand Prix RTL BD'

Je bent hier:  Home » Nieuws » 'Pablo' bekroond met de 'Grand Prix RTL BD'

Max Jacob, het eerste deel van de reeks Pablo, is afgelopen dinsdag 27 november 2012 bekroond met de ‘Grand Prix RTL BD’. Die prijs wordt al sinds 2004 jaarlijks uitgereikt. RTL kiest elke maand een ‘RTL strip van de maand’; uit deze shortlist wordt in november een grote winnaar geselecteerd. Voor de ‘Grand Prix’ moest Pablo het opnemen tegen onder meer Gringos Locos van Schwartz en Yann en Pigalle 62.27 van Jacques de Loustal en Jean-Claude Götting.

Het scenario voor Pablo is van Julie Birmant, en de tekeningen zijn van de hand van Clément Oubrerie (ook bekend van de reeks Aya uit Yopougon). De reeks brengt de jonge jaren van de Spaanse schilder Pablo Picasso op een verfrissende en originele manier in beeld. Het tweede deel van de reeks, Apollinaire, verscheen in september en is opgenomen in de officiële selectie van het festival van Angoulême.