Kurt Morissens wint StripVOS

Je bent hier:  Home » Nieuws » Kurt Morissens wint StripVOS

De StripVOS, een jaarlijkse prijs uitgereikt door de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde (VOS), gaat dit jaar naar Kurt Morissens. De prijs bekroont iemand die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft in de wereld van het Vlaamse beeldverhaal.

Uit het juryrapport: “Hij was of is in de voorbije jaren actief geweest als eindredacteur van Brabant Strip Magazine, als stafmedewerker bij Strip Turnhout, als hoofdredacteur bij P@per, als auteur van het boek ‘Laat ze strips lezen’, als organisator bij Stripeljee en Stripelmagazine… De lijst is eindeloos. Daarbij valt zijn aanstekelijke enthousiasme en zijn groot hart voor de strip en de stripauteurs erg op. Mensen zoals Kurt Morissens zijn niet enkel een zegen voor het stripverhaal, ze zijn in deze tijden van crisis ook gewoonweg levensnoodzakelijk voor de sector.”

De prijs wordt uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de Stripgilde op 15 december. Eerdere laureaten waren Peter Bonte, Jan Smet, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de website Stripspeciaalzaak, Patrick Van Gompel en stripauteurs.