Stripgids 32 in aantocht!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids 32 in aantocht!

Ook tussen de chocolade van de Sint en de cadeaus van de Kerstman is er iets om naar uit te kijken. Morgen verschijnt immers een nieuw nummer van Stripgids, boordevol interessante artikelen, interviews, strips en columns. De cover van dit 32ste nummer is van de hand van de jonge illustratrice Inne Haine, die eerder dit jaar in het kader van ‘Leuven Stript’ samen met Stijn Vranken een graphic poem op papier zette. Meer werk van Inne Haine vindt u in haar portfolio, dat eveneens in Stripgids verschijnt.

Interviews zijn er onder meer met Wim Hazeu, de biograaf van Marten Toonder, en met auteur Chris Ware over zijn nieuwste boek Building Stories. Met zijn pluizige album Billy Bob volgen we Nix in het Wilde Westen, en Charlie Adlard geeft tekst en uitleg over zijn verfilmde zombiehit Walking Dead. Barbara Stok praat over haar striproman Vincent, onder de titel “Vandaag zou Vincent Van Gogh striptekenaar geweest zijn.” Aan de tekentafel biedt Ephameron (een van de organisatoren van het Grafixx-festival van vorig weekend) de lezer een blik op het persoonlijke stripproject waar ze op dit moment aan werkt. Ronald Grossey komt aan het woord over Charel Cambré en Sébastien Conard heeft het over Pierre Duba. Columns zijn er van Leen Huet, Noël Slangen, Wim Lockefeer en Jan Smet. Uiteraard is er ook ruimte voor de gebruikelijke strips en rubrieken.

Stripgids 32 wordt deze week verspreid over de openbare bibliotheken van de provincie Antwerpen en zal daarna ook zijn weg vinden naar de stripspeciaalzaken in Vlaanderen.