Plankgas:Ring (Ilias & Youssef Daoudi)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Plankgas:Ring (Ilias & Youssef Daoudi)


Bij een rondvraag van kwam aan het licht dat de gemiddelde ‘Michel Vaillant’-lezer niet bijster geïnteresseerd was in het stripmedium, maar de albums eerder zag als een verlengstuk van zijn Auto- en andere gidsen. Misschien dat hij voortaan toch niet alleen het werk van de Gratons meepakt, maar ook deze ‘Ring’ eens doorbladert. Glénat is nl. begonnen met de collectie ‘Plein Gaz’, waarin verhalen rond de autosport centraal staan en Daedalus was er als de Vettels bij om die uit te brengen onder de naam ‘Plankgas’. Voorlopig verschenen er al vier delen.

In deze ‘Ring’ volgen we de belevenissen van een bijna uitgerangeerde piloot uit de Formule 2 die lijdzaam moet toezien hoe een jong broekje zijn plaats gaat innemen. In tegenstelling tot de Vaillantreeks dient het autowereldje hier als kapstok en is de karaktertekening gelukkig niet van het zwart-witte genre.

Na de ‘Zwarte Trilogie’ hadden we niet veel meer gehoord van Daoudi. Met dit album komt hij eindelijk na een te lange pitstop met gierende banden het circuit weer opgereden. (MS)

Ilias &  Youssef Daoudi

‘Ring’(Collectie Plankgas 1), Daedalus, 56 blz., €7,95.

***