Vlaamse Reuzen (4): Waarom Ferry toch niet bij Willy Vandersteen ging werken

Je bent hier:  Home » Nieuws » Vlaamse Reuzen (4): Waarom Ferry toch niet bij Willy Vandersteen ging werken

Volgende week verschijnt ‘Vlaamse Reuzen. De complete Stripgids-interviews 1974-2001’, waarin alle interviews uit de eerste reeks van Stripgids gebundeld zijn. In een uitgebreid dubbelinterview met Erika Raven heeft Ferry het onder meer over zijn in de knop gebroken carrière bij Studio Vandersteen.Cover van het eerste album uit de reeks 'De kronieken van Panchrysia' van Ferry.“Met scenarist Daniël Jansens maakte ik een reeks voor Le Soir, en Daniël werkte als scenarist ook voor de Studio Vandersteen”, vertelt Ferry. “Op een moment stelt hij me voor om met een paar tekeningen onder de arm naar Vandersteen te stappen. Ik met Daniël naar Vandersteen, die mijn platen bekijkt. “t Is goed, ge kunt maandag beginnen,’ zegt hij. ‘Akkoord, meneer Vandersteen, maar dan moet mijn naam er wel bij staan’, antwoord ik. ‘Zo werkt dat hier niet, jongen’, riposteert Vandersteen. Toen moest het voor mij niet meer. Ik heb er nooit spijt van gehad.”

‘Vlaamse Reuzen. De complete Stripgids-interviews 1974-2001’ van Jan Smet en Toon Horsten verschijnt naar aanleiding van de veertigste verjaardag van Stripgids bij uitgeverij Vrijdag. Het bevat interviews met Jef Nys, Karel Verschuere, Willy Vandersteen, Karel Biddeloo, Buth, Daniël Jansens, Ercola, Marc Sleen, Kamagurka, Pom, Jean-Pol, Merho, Hec Leemans, Berck, Merho & Marc Sleen, Hec Leemans & Merho, Ferry & Jacques Tardi, Erika Raven & Ferry, Dick Matena, Erik Meynen, Marvano. Walter van den Broeck schreef een woord vooraf, de cover is van Jan Van der Veken.