Green Arrow: Year one (Andy Diggle & Jock)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Green Arrow: Year one (Andy Diggle & Jock)

Een held met een rijk verleden als Green Arrow in een nieuw taalgebied lanceren, hoe doe je dat? De vrij jonge uitgeverij RW kiest ervoor om te beginnen met een boek over de ontstaansgeschiedenis, dat pas gemaakt werd toen de reeks in de VS al decennia lang liep. Het recept van ‘The Dark Knight’ van Batman dus.

Maar helaas valt ‘Year one’ toch wel erg licht uit. We lezen hoe miljonair Oliver Queen voor dood op zee wordt achtergelaten, en zich op een verlaten eiland omschoolt tot een soort Robin Hood. Waarom hij de stap zet van iemand die op zelfbehoud focust naar een reddende engel voor een onderdrukte groep eilandbewoners krijgt echter geen bevredigend antwoord. En daardoor mist deze introductie zijn doel.

Wat rest is een opeenvolging van actiescènes die qua opzet en dialogen in het verlengde liggen van knokfilms uit de jaren tachtig. In plaats van een echte introductie krijg je dus een middelmatig verhaal. Het zet helaas niet aan om verder in het verzameld werk van Green Arrow te duiken. (WLE)


Andy Diggle & Jock
‘Green Arrow: Year One’, RW uitgeverij, 144 blz., €17,95.