Dirk Stallaert wint eerste SABAM Award voor strips

Je bent hier:  Home » Nieuws » Dirk Stallaert wint eerste SABAM Award voor strips

© W


Gisteren werden in de Handelsbeurs in Gent voor de derde keer de SABAM Awards uitgereikt. De auteursrechtenvereniging wil met de prijzen haar leden in de verschillende disciplines in de schijnwerpers zetten. Aan elke Award is een geldprijs van €2000 verbonden.

Voor het eerst werd ook een SABAM Award voor strips uitgereikt. Dirk Stallaert haalde het van zijn collega’s Hec Leemans en Marc Legendre. Stallaert tekende jarenlang ‘Nero’ voor Marc Sleen en werkte mee aan ‘Kramikske’, ‘De Kiekeboes’ en ‘Suske en Wiske’. Verder is hij verantwoordelijk voor eigen reeksen zoals ‘Kitty’, ‘Nino’ en, met Urbanus, ‘Mieleke Melleke Mol’ en ‘Plankgas en Plastronneke’.

De jury bekroont naar eigen zeggen dan ook “een virtuoos en productief tekenaar met een indrukwekkende staat van dienst, die verschillende stijlen beheerst, van de Klare Lijn van Hergé en Bob De Moor tot de traditionele Vlaamse familiestrip van Sleen en Vandersteen.” In 1995 won Dirk Stallaert de Bronzen Adhemar.