Tejo-werking uitgetekend door Mila Van Goethem

Je bent hier:  Home » Nieuws » Tejo-werking uitgetekend door Mila Van Goethem

Tejo, de organisatie van vrijwillige therapeuten die klaarstaan voor jongeren, stelde onlangs ‘Emma – nu ik toch hier ben’ voor. Met dat stripverhaal wil Tejo zich kenbaar te maken bij haar doelpubliek. ‘Emma’ werd getekend door Mila Van Goethem naar een scenario van Marc Legendre. “We stonden per e-mail met elkaar in contact”, vertelt Mila. “Hij heeft me doorheen de strip altijd enorm gesteund en stond altijd klaar om een compliment te geven. Dat motiveert je als beginnend striptekenaar enorm natuurlijk. Ik heb ook veel geleerd van onze samenwerking. Uiteindelijk heb ik een half jaar al tekenend zijn scenario uitgepluisd en het is wonderlijk hoe hij een verhaal in elkaar steekt. Dat was heel fascinerend om te ontdekken.”

Op basis van het scenario en van de karakterstudies van de personages, onder het toezicht van de mensen van Tejo, ging Mila aan het tekenen. “Ik had de eerste pagina’s in kleur gemaakt maar daar was ik niet helemaal tevreden over. Daarom heb ik gekozen voor een blauwe steunkleur. De mensen van Tejo kwamen met het idee om af te wisselen met rood, net als in hun logo. Het rood in de strip staat op plekken die in het Tejo-gebouw afspelen en die hun filosofie weerspiegelen. Ze hebben me zelfs de exacte samenstelling gegeven van het rood dat ze gebruikt hebben voor het schilderen van hun gebouwen!”

Mila geeft af en toe workshops aan jongeren waardoor ze zich makkelijker kon inleven in hun leefwereld. “Het hielp ook bij de keuzes voor hun kledij en uiterlijk. Ik wou graag dat jongeren er zichzelf in kunnen herkennen, dat mijn personages geen archetypische figuurtjes zijn maar er uitzien als echte jongeren die zich uitdrukken met hun kledij en kapsels.”

In Stripgids 43 mochten we nog een blik werpen op de tekentafel van Mila. Toen was ze aan het werken aan een eigen boek over China. “Ik zat in de helft van het aantal pagina’s dat ik wou maken toen ik begon aan het project voor Tejo. Momenteel maak ik samen met Peter Moerenhout een korte strip en dan begin ik terug aan mijn boek over China. Het zal nog wel even duren voor het klaar is. Ik zou het graag door enkele experts laten nalezen zodat alle feiten juist zijn.”