ZAK tekende beste cartoon van 2015

Je bent hier:  Home » Nieuws » ZAK tekende beste cartoon van 2015

© Zak

Jacques Moeraert, beter bekend als ZAK, heeft de grote prijs Press Cartoon Belgium voor de beste cartoon van 2015 gewonnen. Dat meldt De Morgen, de krant waarin het werk van Zak wordt gepubliceerd, op haar website. ZAK wint 5000 euro met zijn tekening over de vluchtelingencrisis, die op 7 oktober in De Morgen verscheen. “Van de zeven cartoons die op het eind nog een kans maakten, waren er vier van ZAK”, aldus jurylid en fotografe Lieve Blancquart. “Hij is een van de weinige cartoonisten die het probleem rond de vluchtelingen zo sereen kan brengen, zonder over het randje gaan.” ZAK won de prijs al meerdere keren, onder andere bij de eerste uitreiking in 2000. Het podium van 2015 wordt vervolledigd door Fritz met een cartoon over Molenbeek en Parijs uit DS Avond en Cost., die voor Le Soir tekende over de scheurtjes in de kerncentrales. De prijzen worden officieel uitgereikt op 9 juli bij de opening van het 55ste Internationaal Cartoonfestival in Knokke-Heist.