Bulletje en Boonestaak Schaal voor Uitgeverij VanderHout & Co

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bulletje en Boonestaak Schaal voor Uitgeverij VanderHout & Co

Zondagmiddag ontvangt Uitgeverij VanderHout & Co tijdens de eerste editie van De Stripdagen in Rijswijk de Bulletje en Boonestaak Schaal. Die wordt door Het Stripschap uitgereikt aan stripmakers die aan de wieg hebben gestaan van het Nederlands beeldverhaal of de strip in Nederland op de kaart hebben gezet. Opvallend detail: de stripfiguren Bulletje en Boonestaak vloeiden uit de pen van de Vlaamse tekenaar George Van Raemdonck.

Uitgeverij VanderHout & Co bracht een halve eeuw geleden als eerste Amerikaanse superheldencomics zoals Superman en Batman op de Nederlandse markt. Dat gebeurde in coproductie met het Duitse Ehapa en het Belgische Le Lombard. De schaal wordt in ontvangst genomen door toenmalig adjunctdirecteur Gertjan van Muijlwijk. Tijdens De Stripdagen wordt ook aandacht besteed aan de vijftigste verjaardag van Batman in Nederland.