‘De Aanslag’ en ‘De Ontdekkers’ winnen albumprijzen in Rijswijk

Je bent hier:  Home » Nieuws » ‘De Aanslag’ en ‘De Ontdekkers’ winnen albumprijzen in Rijswijk

Op de laatste dag van De Stripdagen in Rijswijk heeft het Stripschap, de Nederlandse organisatie voor belangstellenden in strips, haar jaarlijkse prijzen uitgereikt. Album van het Jaar werd ‘De Aanslag’, waarvoor Milan Hulsing het boek van Harry Mulisch in beelden omzette. “Hulsing heeft deze klassieker uit de Nederlandse literatuur heel knap en gedurfd naar zijn eigen hand weten te zetten”, aldus het juryrapport. “Mede door het gebruik van een bijzonder kleurpalet en een eigen visie op deze klassieker uit de Nederlandse literatuur heeft hij er een eigentijds beeldverhaal van gemaakt.” Ook het vijfde deel van ‘Amoras’, de dertiende ‘Esther Verkest’ en ‘Verkild hart’ van Gilles Dal en Johan De Moor waren genomineerd.

De Rijswijkse basisschooljeugd koos de twee albums van ‘De Ontdekkers’ van Mars Gremmen tot Jeugdalbum van het Jaar. Daarmee versloeg het twee Belgische reeksen, ‘Suske en Wiske’ en ‘Mieleke, Melleke, Mol’. Dat ook Maaike Hartjes, Strip2000 en Uitgeverij VanderHout & Co in de bloemetjes werden gezet, was al eerder bekendgemaakt.

Herlees hier de recensie van ‘De Aanslag’ die in Stripgids verscheen.