Dansen drinken betalen (Adriaan Van Aken, Philip Paquet, Joris Caluwaerts)

Je bent hier:  Home » Nieuws » Dansen drinken betalen (Adriaan Van Aken, Philip Paquet, Joris Caluwaerts)


Philip Paquet is een tekenaar die kiest voor expressief zwart-wit en steeds de grenzen met andere media en kunstvormen opzoekt. Hij werkte mee aan een stripconcert van het Brussels Jazz Orchestra, ontwierp cd-hoezen en maakte al een striptweeluik annex theatervoorstelling met Adriaan Van Aken van het gezelschap Braakland/ZheBilding. ‘Dansen drinken betalen’ ligt in het verlengde daarvan. Alleen gaan Paquet en Van Aken dit keer nog verder, bijgestaan door onder meer muzikant Joris Caluwaerts.

Deze strip gaat vergezeld van een heuse soundtrack, waarbij de tekst even belangrijk is als de muziek. Je beluistert de cd best terwijl je de overeenstemmende passages in het boek leest en bekijkt, want de soundtrack bevat informatie die niet in de strip zelf vervat zit. De makers noemen deze strip met soundtrack een bijna film.

‘Dansen drinken betalen’ is een spannend en interessant experiment, zeldzaam in zijn soort, dat concentratie en inspanning vraagt van zijn lezers maar hen daar ook voor beloont. Het zal ook in een digitale versie (waarbij beeld en geluid echt samen kunnen worden gemonteerd) werken. (TH)


Van Aken/Paquet/Caluwaerts

‘Dansen drinken betalen’, Vrijdag, 120 blz., €19,95. (met cd)