Vijf Vlamingen genomineerd voor Silvester Strips Debuutprijs

Je bent hier:  Home » Nieuws » Vijf Vlamingen genomineerd voor Silvester Strips Debuutprijs

De jury van de Silvester Strips Debuutprijs heeft de zes kanshebbers voor de tweejaarlijkse onderscheiding voor het beste debuutalbum bekendgemaakt. Dat zijn ‘Woekeraar’ van Pieter Coudyzer, ‘Mijn begrafenis’ van Maarten De Saeger, ‘Hubert’ van Ben Gijsemans, ‘Het mirakel van Vierves’ van Inne Haine, ‘Ayak + Por 1’ van Marc Legendre en Wilbert van der Steen en ‘Muggen’ van Bart Nijstad. De jury bestaat uit stripauteur Michiel van de Pol, stripboekwinkelier Dimitri van Amerongen, striprecensent Wout Jut en journalist Ward Wijndelts en staat onder leiding van Patrice van der Linden, eindredacteur bij uitgeverij Silvester.

De winnaar krijgt tijdens de officiële opening van de Stripdagen Haarlem, op vrijdag 3 juni in de Philharmonie, de Debuutprijs ter waarde van 1000 euro ontvangen. Eerder mochten onder meer Randall C. en twee jaar geleden nog Michaël Olbrechts de Silvester Strips Debuutprijs, voorheen de VPRO Debuutprijs en Comic House Debuutprijs, mee naar huis nemen.

Silvester Strips viert dit jaar haar vijfentwintigste verjaardag. Eerder dit jaar kondigde Silvester aan samen met collega-uitgeverij Dark Dragon Books het distributieplatform DarSil op te richten, met de bedoeling prominenter aanwezig te zijn in de rekken van de supermarkten.