Max und Moritz-prijs voor Barbara Yelin

Je bent hier:  Home » Nieuws » Max und Moritz-prijs voor Barbara Yelin

In het Markgrafentheater in Erlangen heeft de Duitse Barbara Yelin de Max und Moritz-prijs voor beste Duitstalige stripauteur en het daarbijhorende geldbedrag van 5000 euro gewonnen. De Max und Moritz-prijs wordt elke twee jaar uitgereikt tijdens de stripbeurs van Erlangen en geldt als de belangrijkste binnen het Duitstalige gebied. Yelin werd door de jury bewierookt omwille van haar “aparte en onderscheidende teken- en vertelkunst”, wat haar tot “een nieuwe, belangrijke stem in de Duitstalige stripwereld” maakt.

Yelins meest recente boek is ‘Irmina’, het verhaal van een ambitieuze Duitse vrouw die in het midden van de jaren dertig in Londen Howard leert kennen, een van de eerste Afro-Caribische studenten aan Oxford. Hun romance wordt ruw onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. ‘Irmina’ was ook genomineerd voor de beste Duitstalige strip maar verloor van ‘Madgermanes’ van Birgit Weyhe. In september verschijnt de Nederlandse vertaling van ‘Irmina’ bij Soul Food Comics.