Yieha lanceert Young Talent Award

Je bent hier:  Home » Nieuws » Yieha lanceert Young Talent Award

Een jaar geleden ging Yieha online, het digitale platform voor Nederlandstalige strips. Initiatiefnemers Ballon Media en Standaard Uitgeverij blikken nu tevreden terug: van de meer dan 1100 albums in het aanbod werden er enkele tienduizenden verkocht, terwijl meer dan 200 000 lezers proefden van de gratis previews. “Na één jaar hebben we vooral geleerd dat de digitale en de papieren stripmarkt mekaar aanvullen”, aldus Fabrice Dekerf, CEO ad interim van Standaard Uitgeverij. “Yieha heeft het potentieel om dé place to be te worden voor alle stripliefhebbers.”

Om de verjaardag te vieren, trakteert Yieha in het weekend van 4 en 5 juni op een gratis digitale strip. Maar Yieha wil ook “een megafoon zetten op al het verscholen striptalent in Vlaanderen en Nederland”. Daarvoor wordt, in samenwerking het Belgisch Stripmuseum en enkele opleidingen, de Yieha Young Talent Award gelanceerd. Iedereen van wie nooit eerder werk commercieel werd gepubliceerd, kan een synopsis, een cover en minstens drie pagina’s insturen via eb.aheiy@tnelat. Een vakjury met onder meer uitgevers Alexis Dragonnetti en Johan De Smedt en stripauteurs Nix, Jan Bosschaert en Merho kent de helft van de punten toe, voor de andere helft kan het publiek binnenkort stemmen via de website van Yieha. De winnaar wordt vlak voor de boekenbeurs bekendgemaakt en ontvangt een geldprijs van 2500 euro.