Jommekesdagen in Bellewaerde

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jommekesdagen in Bellewaerde

Na het Limburgse Bokrijk en de Gentse Ghelamco Arena is dit jaar Bellewaerde de locatie voor de Jommekesdagen. Het laatste album van de held met de blonde coupe speelt zich af in het West-Vlaamse pretpark. Al sinds het verschijnen staat ‘Bollywood in Bellewaerde’ op de eerste plaats van de bestverkochte boeken in Vlaanderen, zo melden GfK Retail & Technology en Boek.be.

In de nieuwe strip heeft Anatool werk gevonden als dierenverzorger in Bellewaerde. Een Indische regisseur kiest het pretpark uit om zijn nieuwe film te draaien en Anatool moet de steracteur van dienst rondleiden. Als die ontvoerd wordt, trekken Jommeke en zijn vrienden op speurtocht.

Jommeke beleefde in 1978 al een avontuur in een ander pretpark, het Kempense Bobbejaanland. Ook voor Bellewaerde is het niet de eerste keer dat er stripfiguren op bezoek komen. Zij kregen in 1985 Suske en Wiske over de vloer in ‘De kattige kat’. Dertig jaar later wordt op dezelfde plaats de 61ste verjaardag van Jommeke gevierd. Zaterdag 23 en zondag 24 juli kunnen alle fans binnen aan het verlaagd tarief van 25 euro. Tekenaar Gerd Van Loock signeert beide dagen ‘Bollywood in Bellewaerde’ op het Mexicoplein.