Mad-cartoonist en laatste EC-tekenaar Jack Davis overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Mad-cartoonist en laatste EC-tekenaar Jack Davis overleden

De Amerikaanse tekenaar Jack Davis is op 93-jarige leeftijd overleden, dat meldt een lokaal radiostation. Na zijn hogere studies en legerdienst ging Davis aan de slag bij EC Comics, dat horrorstrips uitgaf in reeksen zoals ‘Tales from the Crypt’ en ‘Vault of Horror’.

Een van de nieuwe strips die door redacteur Harvey Kurtzman en uitgever William Gaines van EC gelanceerd werden, was het satirische ‘Mad’. Davis was samen met Wally Wood en Will Elder de voornaamste illustrator voor de eerste 23 nummers. Daarna veranderde de stripreeks in een magazine zodat de censuurregels voor comics niet meer van toepassing waren.

Naast zijn werk voor EC en Mad tekende Davis onder meer covers voor het weekblad TV Guide en filmaffiches voor Woody Allen. Anderhalf jaar geleden kondigde hij nog aan op te houden met tekenen omdat hij zijn eigen verwachtingen niet meer kon inlossen.