Laatste Ambrosius verschijnt als ‘Het onvoltooid werk’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Laatste Ambrosius verschijnt als ‘Het onvoltooid werk’

Uitgeverij Ambrosius gaat het onvoltooide elfde verhaal van de gelijknamige professor in griezologie alsnog uitgeven. Stripauteur Gideon Brugman overleed vijf jaar geleden onverwacht in zijn slaap toen hij de strip voor de helft had uitgetekend. Begin november verschijnt het 10½de album ‘Het onvoltooid werk’ dat naast ‘Heksenketel’ ook deel tien uit de reeks, ‘De inquisitie’, en enkele extra’s bevat.

Tegelijk brengt uitgeverij Ambrosius ‘Het Gideon Brugman schetsboek’ uit, een rijkelijk geïllustreerd album vol schetsen en voorstudies van voornamelijk professor Ambrosius. Dordrechtenaar Gideon Brugman maakte naam in de jaren zestig met de strips ‘Rick Random’ en ‘Kommando Moustache’. Daarna werkte hij met Lo Hartog van Banda samen voor de cartooneske avonturen van professor Ambrosius (Pep) en de realistische verhalen over Patty en haar Big Silver Bull Band (Tina).

In 1996 pikte Brugman met Orion Roos, voormalig eigenaar van stripwinkel Ambrosius in Groningen, zijn favoriete professor terug op. Tot aan zijn dood verschenen vijf nieuwe albums bij uitgeverij Ambrosius. Gideons broer Carry is ook een striptekenaar, onder meer van ‘Joris Jofel’ en, op scenario van Dick Matena, ‘De partners’.