Pienter en Bibber op Antwerpse stripmuur

Je bent hier:  Home » Nieuws » Pienter en Bibber op Antwerpse stripmuur

Naast de ingang van de Arena-bibliotheek in Deurne wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een stripmuur met de figuren Piet Pienter en Bert Bibber. De realisatie komt er op initiatief van de Deurnese districtsraad en kadert in de viering van vijftig jaar Arenawijk, de sociale woonwijk ontworpen door Renaat Braem.

De avonturen van Piet Pienter en Bert Bibber werden getekend door de in 2014 overleden Antwerpenaar Pom, pseudoniem van Jozef Van Hove. Antwerpen telt al stripmuren van andere stadsgenoten zoals Willy Vandersteen en Jef Nys.

Vijf jaar geleden, toen Pienter en Bibber hun zestigste verjaardag vierden, was Pom nog vierkant gekant tegen een Antwerpse stripmuur. “Als ik aandacht had gewild, was ik wel in het theater gegaan”, klonk het. De stripmuur wordt vanavond, aan het begin van het feestweekend, officieel ingehuldigd.