Ook Belgen genomineerd voor ‘Europese Eisners’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Ook Belgen genomineerd voor ‘Europese Eisners’

In december worden tijdens de German Comic Con in Dortmund voor het eerst de Rudolph Dirks Awards uitgereikt. De nieuwe onderscheidingen, genoemd naar de Duitse strippionier die aan het begin van de negentiende eeuw ‘The Katzenjammer Kids’ tekende voor The New York Journal, ambiëren “het Europese equivalent van de Eisner Awards” te worden.

Een jury van stripprofessionals heeft voor dertig categorieën drie kanshebbers genomineerd en daar zitten ook enkele Nederlandstalige auteurs bij. De Duitse vertaling van ‘Panter’ leverde Brecht Evens een nominatie voor het beste Europese artwork op. Hij neemt het op tegen twee Fransmannen: Mezzo (‘Love in Vain: Robert Johnson 1911 – 1938’) en Florent Maudoux (de superheldenreeks ‘Freaks’ Squeele’).

Daarnaast zijn er prijzen voor de beste publicaties in verschillende genres. Hier vinden we Duitse vertalingen van Nix (‘Kinky & Cosy’ in de categorie Funny/Comedy), Olivier Schrauwen (‘Arsène Schrauwen’ als Historical Drama) en Erik Kriek (‘In the Pines, 5 Murderballads’ in de categorie Horror/Gore). Er kan momenteel online gestemd worden door stripprofessionals op de website van de Rudolph Dirks Awards. De winnaars worden tijdens het eerste weekend van december in Dortmund bekendgemaakt.