“Een avontuur dat elk kind kan fantaseren”

Je bent hier:  Home » Nieuws » “Een avontuur dat elk kind kan fantaseren”

Met ‘Boy’ is bij Oogachtend een episch en tegelijk vertederend stripverhaal verschenen over een kleine jongen die in het Afrikaanse Brussel – of is het het Brusselse Afrika? – op de hielen wordt gezeten door een kudde wilde dieren. Uitgever Johan Stuyck bedacht het verhaal als verwelkoming van zijn kleinkind Oliver. “Ik heb ‘Boy’ en ‘Een broer!?’ gemaakt ‘ter gelegenheid van de geboorte’ maar ze zijn volgens mij leesbaar voor iedereen”, aldus Johan. “Zeker ‘Boy’ dan want dat is een soort avontuur dat elk kind in zijn verbeelding kan meemaken. De eerste verkoopcijfers laten trouwens het beste vermoeden.”

‘Een broer!?’ en ‘Boy’ werden beiden getekend door Stedho, van wie tien jaar geleden het debuut ‘Ooievarken’ ook bij Oogachtend verscheen. Johan Stuyck is fan van zijn tekenstijl: “Heel vakkundig en sfeervol, je ziet meteen dat het van hem is. Bij een aantal anderen is hun werk steriel en gewoon inwisselbaar. Bovendien is het erg dynamisch en grappig. Het voordeel voor mij is dat Steven mij altijd meteen begrijpt wanneer ik hem een korte beschrijving van elke scene geef. Sterker nog, hij maakt het elke keer nog beter dan ik mij inbeeldde.”

Het heeft er alle schijn van dat Stedho volgend jaar een household name wordt in Vlaanderen wanneer zijn interpretatie van ‘De Rode Ridder’ verschijnt – bij een concurrerende uitgeverij. “Ik heb daar absoluut geen probleem mee”, verzekert Johan Stuyck ons. “Zijn werk aan Red Rider is voor hem de zekerheid van een vast maandelijks inkomen en dat kan ik hem nooit garanderen. Ik blijf ook met hem nog samenwerken trouwens. Behalve de kinderboekjes, die wellicht een reeks gaan worden, zijn er nog een paar projecten voor volwassenen die in de pijplijn zitten.”