‘Mr. Nobody 2’: strip in een strip

Je bent hier:  Home » Nieuws » ‘Mr. Nobody 2’: strip in een strip

Afgelopen weekend op het stripfestival in Geraardsbergen hebben scenarist Ivan Claeys en tekenaar Patrick Van Oppen het tweede album van ‘Mr. Nobody’ voorgesteld. Het letterlijk anonieme hoofdpersonage is nog steeds op een onbekende missie en verdient in tussentijd de kost als striptekenaar. “Maar het is niet zo dat stripmakers zichzelf volledig herkennen in ons stripje”, aldus Ivan Claeys. “Daarvoor is het te absurd, denk ik.”

“Nobody zet in dit tweede album zijn weg verder in de stripwereld”, vertelt Patrick Van Oppen. “Dat hij niet kon tekenen bleek al in het eerste album. Nu wordt hij gevraagd om te komen signeren op een stripbeurs. Bovendien gaat hij samenwerken met een scenarist, hetgeen niet van een leien dakje loopt.”

Dat laatste gaat in elk geval niet op voor Claeys en Van Oppen, die al enkele jaren samen strips maken. “Om te beginnen houden we allebei van vertellen, dat schept een band. Bovendien is Ivan een scenarist die zich heel goed aanpast aan een tekenaar. Ik ben wel eens beschaamd geweest hoezeer ik zijn scenario’s soms bijwerkte. Het ergste vond ik die keer toen ik van zijn kortverhaal alleen de setting overhield en een heel ander verhaal ervan maakte. Ik heb hem toen beloofd dat ik bij het volgende verhaal helemaal zijn scenario zou volgen. En het mooiste van alles was dat hij er toen niet eens kwaad om is geweest.”

“Dat we zo lang samen werken komt voor mij door het wederzijds respect en vertrouwen dat we in elkaar hebben”, aldus Ivan. “We laten het inderdaad wel eens gebeuren dat een van de twee overwicht neemt, zonder dat dat voor problemen zorgt. Maar evengoed doen we ook elk ons ding en weten we dat het in orde zal zijn zonder dat we een oogje in het zeil moeten houden. Die vlotte wisselwerking zorgt ervoor dat het comfortabel is om met elkaar te blijven werken.

Ondertussen staat al een derde album van ‘Mr. Nobody’ gepland bij Uitgeverij Hauwaerts voor volgend jaar.