Einde voor Strip2000 en Gorilla

Je bent hier:  Home » Nieuws » Einde voor Strip2000 en Gorilla

De Nederlandse stripuitgeverij Strip2000 zet al haar activiteiten stop. Strip2000 werd in 2011 opgericht door Peter van der Heijden. Hij zette volop in op humoristische reeksen en begon met het heruitgeven van ‘Tom Carbon’ van Bronzen Adhemar winnaar Luc Cromheecke. Ook ‘Biebel’ van Marc Legendre en ‘Jump’ van Charel Cambré kregen een tweede leven dankzij Strip2000. Andere bekende reeksen uit het fonds zijn ‘Dating for Geeks’ van Kenny Rubenis, ‘Snippers’ van Aimée de Jongh en de fotostrips van Ype Driessen.

Strip2000 liet tijdens zijn relatief korte bestaan een frisse wind door de Nederlandstalige stripwereld waaien. Zo organiseerde de uitgeverij VIP-avonden op het hoofdkwartier in Eindhoven met signeersessies voor de fans en liet ze Conz de eerste Facebookstrip ter wereld maken.

Na het plotse overlijden eind 2015 van Peter van der Heijden werd de uitgeverij voortgezet door zijn vrouw Carolien en zijn medewerker Kurt Morissens. Strip2000 ging hierna samenwerken met het Franse Paquet voor het avonturenlabel Gorilla en met Syndikaat, dat benadrukt dat het wel gewoon verder doet. Carolien en Kurt ontvingen de P. Hans Frankfurtherprijs voor hun inspanningen. “Maar het werd lichamelijk en emotioneel te zwaar om Strip2000 te dragen zonder de gepassioneerde energie van Peter”, reageert creatief directeur Kurt Morissens. “Daarom hebben we met heel veel pijn in ons hart besloten om alle activiteiten stop te zetten.”