Stripgids gaat live tijdens het Stripgids Salon

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripgids gaat live tijdens het Stripgids Salon

Op vrijdag 27 oktober vindt in het auditorium van de Kunstencampus Turnova in Turnhout het eerste Stripgids Salon plaats. Een unieke locatie, drie winnaars van de Bronzen Adhemar, een beslagen moderator: de ideale mix voor een boeiende avond.

Marc Legendre, stripauteur en redactielid van Stripgids, presenteert vol trots het tweede nummer van ons onvolprezen tijdschrift. Hij zal het ongetwijfeld ook hebben over zijn eigenzinnige soloboek ‘Gäbrik’. In de nieuwe Stripgids verklappen we de lezer ook het geheime recept van ‘Urbanus’-tekenaar Willy Linthout. Op het Salon staat hij stil bij de ‘Urbanus’-expo die in het najaar in het Nationaal Museum van de Speelkaart te zien is.

Kim Duchateau, cartoonist voor VRT NWS, Apache en Stripgids, oogst momenteel veel lof met zijn hommage aan Nero. Hij komt ook praten over de Stripgids Academie, waarvan hij een van de docenten is. De Turnhoutse Nathalie Carpentier studeerde aan de Turnhoutse kunstacademie, begon haar carrière als schrijvend journaliste en maakt vandaag stripreportages. Ze volgt les aan LUCA Brussel en is dus goed geplaatst om u warm te maken voor de Stripgids Academie.

Interviewer van dienst is Patrick Van Gompel, journalist bij VTM en jarenlang de bezieler van de Turnhoutse Stripgidsdagen.

Stripgids Salon is een co-productie van Strip Turnhout, Bibliotheek Turnhout en Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Turnhout.

Vrijdag 27 oktober, 19u30, auditorium Kunstencampus Turnova, Academieplein, Baron Frans du Fourstraat, Turnhout. Inkom gratis, reserveren niet nodig.