Jeugdboek met illustraties van Judith Vanistendael wordt verfilmd

Je bent hier:  Home » Nieuws » Jeugdboek met illustraties van Judith Vanistendael wordt verfilmd

Judith Vanistendael is niet alleen striptekenaar en docent aan de opleiding Beeldverhaal van Sint-Lukas Brussel. Ze maakt ook illustraties, onder meer voor jeugdboeken. De avonturen van Moussa en Rosie, geschreven door auteur en acteur Michael De Cock, worden momenteel verfilmd. “Vergeleken met het striplabeur is het maken van illustraties pure ontspanning”, vertelt Judith in de nieuwe Stripgids. “Voor de tekeningen van Moussa en Rosie, twee Brusselse kinderen, baseerde ik me op mijn eigen omgeving. Moussa en Rosie gaan naar de school waar mijn kinderen naartoe gingen, de papa van Rosie is autohandelaar in de ruige Heyvaertwijk. Zij hebben problemen zoals elk ander kind maar dan wel in de harde context van een wereldstad.”

Moussa en Rosie wordt verfilmd door Dorothée Van Den Berghe, bekend van onder meer de speelfilm ‘Meisje’ en de documentaire ’31 Haltes’ die zich beide afspelen in Brussel. “Ze sprak me enkele maanden geleden over mijn tekeningen voor de boeken aan op de gang in Sint-Lukas. ‘Jij bent Judith Vanistendael, ik ben een enorme fan, als de verhalen ooit verfilmd worden, wil ik ze regisseren.’ Nu wil het toeval dat Michael het boek waarin de vier verhalen gebundeld zijn aan het bewerken was tot een filmscenario. Zo is het project heel snel op de rails geraakt. Toen ik deze zomer terug kwam van vakantie, belandde ik recht in een scene uit de film waarin Rosie en Moussa elkaar achtervolgen in mijn straat. Het maakt me heel blij dat Molenbeek getoond wordt zoals het is. Als alles goed gaat, is de film volgend jaar in de zalen te zien.”

Judith Vanistendael vulde een katern van 32 bladzijden in Stripgids 2. Die is voor €14,99 te koop bij de boekhandel of stripzaak. Abonneren kan hier.