Het Vinne een heel weekend in een stripkader

Je bent hier:  Home » Nieuws » Het Vinne een heel weekend in een stripkader

Op zaterdag 14 en zondag 15 april 2018 vindt ‘Het Vinne Stript’ plaats, een creatief, bijzonder en verrassend stripfestival dat georganiseerd wordt door het Provinciedomein Het Vinne en het Turnhoutse Stripgids met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Curator en stripauteur Nix stelde een programma op waarin wonderlijke expo’s, workshops en vele stripgerelateerde activiteiten de hoofdrol opeisen in het rustgevende decor van het prachtige natuurdomein.  Zelfs de acteurs van de bekende VTM-serie ‘De Buurtpolitie’ maken hun opwachting.

Dat de acteurs van ‘De Buurtpolitie’ zondag klaar staan voor een meet & greet met hun fans mag geen verrassing heten. Curator van ‘Het Vinne Stript’ Nix is immers de geestelijke vader van ‘De Buurtpolitiestrip’.  Zondagnamiddag wordt ‘De Tunnel’, de tweede film van de populaire VTM-serie getoond.

Interactieve en wonderlijke expo’s

Het stripfestival biedt echter nog veel meer. De allerkleinsten kunnen met hun ouders genieten van de interactieve expo rond de tekstloze peuterstrip ‘Stoppeltje’ (ook bekend van de tekenfilmserie op Ketnet). Voor het eerst is de 3D-tentoonstelling van ‘Jim Curious’ te bekijken in België. Daarin volgen we Jim Curious, de kleine diepzeeheld met het ouderwetse duikerspak van de Franse stripauteur Matthias Picard, naar de bodem van de oceaan. Met een speciale 3D-bril op ontmoet de bezoeker kleine en grote zeewezens en dompelen ze zichzelf helemaal onder in een wondere onderwaterwereld. In ‘The Kinky & Cosy Experience’ wordt je in twintig minuten omgevormd in een strippersonage. Kinky & Cosy, de extravagante striptweeling, neemt je mee in een scheepscontainer vol  interactieve animaties, zintuigelijke waarnemingen, robotica en videospelletjes. Het is een ervaring die zich richt op alle leeftijden en vooral inwerkt op de lachspieren.

Van Nero tot explosieve gasliefde

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Nero blies Kim Duchateau de iconische stripheld van Marc Sleen nieuw leven in met het unieke hommage-album ‘De zeven vloeken’. Een tentoonstelling met een tiental originele pagina’s uitgekozen door Kim zelf zal te bewonderen zijn op ‘Het Vinne Stript’. En wie Nero zegt, zal dat automatisch linken aan een wafelenbak dat steevast elk avontuur afsloot. Zaterdag wordt dan ook een Grote Nero wafelenbak-picknick gehouden. Van een heel ander kaliber is de expo ‘The Art of Franky’. Franky Baloney is in Franse stripmiddens wereldberoemd. Deze zakenman, avonturier, stripuitgever en hedendaags kunstenaar deed ooit een gooi naar de burgemeesterssjerp van Bordeaux . Zijn belangrijkste programmapunt? In elk gezinshuis moesten naast waterkranen ook wijnkranen komen. In het Vinne komt hij exclusieve kunstwerken vervaardigen. Iets met liefde en gasflessen, een ongetwijfeld explosieve combinatie.

Stripgevechten en –wedstrijden

Stripauteurs die een echte boksring betreden? Ook dat is onderdeel van het programma van ‘Het Vinne Stript’. Uiteraard zullen de stripauteurs elkaar zaterdag niet bevechten met de bokshandschoenen aan maar wel met het potlood in de hand. Dat het papier heel rood kan kleuren, ligt dan weer voor de hand. Ook een striptekenwedstrijd, loslopende en vooral levende striphelden en tekenfilms van o.a. ‘Kinky & Cosy’ en ‘Stoppeltje’ zullen te bekijken zijn op het stripfestival.

Meer info vind je op de website van Het Vinne en op de Facebookpagina van ‘Het Vinne Stript’.