Steun het Rode Kruis

Je bent hier:  Home » Nieuws » Steun het Rode Kruis

De jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis kon dit jaar – met dank aan de coronacrisis – niet doorgaan. Het bedrijfsleven en Standaard Uitgeverij springen (deels) in de bres.

Standaard Uitgeverij steunt het Rode Kruis met twee opmerkelijke acties: volgende week woensdag 24 juni organiseert de uitgeverij een online veiling van striptekeningen en de bekende econoom Geert Noels roept het bedrijfsleven op om het verlies van de stickeractie mee te compenseren met de aankoop van een exclusieve zeefdruk.

Het is voor de eerste keer in bijna 60 jaar dat de stickeractie van het Rode Kruis niet kan doorgaan. “Geen stickeractie betekent geen inkomsten voor de lokale Rode Kruisafdelingen, of toch veel minder”, aldus woordvoerder Ine Tassignon. “En dan wordt het moeilijk om de lokale Rode Kruiswerking te blijven garanderen. Nochtans willen en moeten onze vrijwilligers klaarstaan voor de meest kwetsbare mensen in de maatschappij. Dat doen ze vandaag door een cruciale rol te spelen tijdens de gezondheidscrisis waar we ons middenin bevinden. Ze vervoeren COVID-patiënten naar het ziekenhuis en helpen bijvoorbeeld in woonzorgcentra met logistieke en verzorgende taken. En die snelle, professionele hulp willen ze in de toekomst kunnen blijven bieden. Zonder financiële steun wordt dat heel moeilijk, dus hebben we besloten om de sticker te bussen en de Vlaming zo om steun én solidariteit te vragen”.

“Geen stickeractie betekent geen inkomsten voor de lokale Rode Kruisafdelingen”

Extraatje

De stickers worden dus verdeeld over heel Vlaanderen. Als trouwe partner van het Rode Kruis wil Standaard Uitgeverij nog iets extra doen. Samen met Veilinghuis Bernaerts worden er van 1 t.e.m. 10 juli tekeningen geveild van een heel aantal bekende striptekenaars die zich voor deze actie engageerden: Luc Morjaeu (Suske en Wiske en ontwerp van de sticker), Charel Cambré (Amoras, Suske & Wiske Junior), Steve Van Bael (Nachtwacht), Philippe Delzenne en Gerd Van Loock (Jommeke), Kim Duchateau, Urbanus, Nix (De Buurtpolitie), Hec Leemans (FC De Kampioenen), Fabio Bono (De Rode Ridder) en Merho (De Kiekeboes).

Hoe kan je bieden op deze exclusieve tekeningen?

1. Ga naar www.bernaerts.eu
2. Klik op de Veilingen > Enkel online + Live bidding
3. Maak een account aan
4. Aanvaard de veilingvoorwaarden via de link die je in je mailbox ontvangt
5. Wacht even op aanvaarding (kan tot 2u duren)
6. De veiling wordt toegankelijk vanaf 1 juli.

Tijdens de veiling log je op live.bernaerts.eu in met je gegevens, volg je de biedingen in real time en plaatst je je bod wanneer je wil. 

Sticker Rode Kruis (c) Standaard Uitgeverij

Suske en Wiske tegen corona

Maar Standaard Uitgeverij wil niet alleen de stripverzamelaars bereiken en klopte daarom aan bij Geert Noels van Econopolis. De econoom is zelf een groot stripliefhebber en vroeg aan striptekenaar Charel Cambré (Amoras, Suske en Wiske Junior) om een exclusieve zeefdruk te maken. “Er worden 500 genummerde exemplaren van een cartoon gedrukt die Charel speciaal voor deze actie heeft gemaakt”, vertelt Geert Noels. “Bedrijven kunnen deze kopen voor 500 euro per stuk. Ik ga mijn netwerk vragen om er eentje te kopen om de zorgsector te steunen. Als er 500 bedrijven meedoen, hebben we 250.000 euro verzameld. Bij succes willen we graag nog een tweede of derde tekening aanbieden.”

Koop een zeefdruk voor je bedrijf

Standaard Uitgeverij laat van de originele tekening 500 genummerde en gesigneerde zeefdrukken maken. Bedrijven, stripverzamelaars en andere fans van Suske en Wiske kunnen deze bestellen door 500 euro over te schrijven op het rekeningnummer van het Rode Kruis (BE 28 096 00000 9620) met de mededeling “ZEEFDRUK RODE KRUIS”.

Lees meer over de sticker van het Rode Kruis en wat deze organisatie met de inkomsten doet op de website van het Rode Kruis.