Nieuw avontuur van Nero op komst

Je bent hier:  Home » Nieuws » Nieuw avontuur van Nero op komst

Fans van ‘dagbladverschijnsel’ Nero kunnen vanaf morgen hun hartje ophalen. Dan verschijnt de eerste aflevering van vier pagina’s van een nagelnieuw avontuur in Knack. Dat kreeg de titel De Toet van Tut.

Het verhaal komt uit de koker van Willy Linthout en werd getekend door Luc Cromheecke. Linthout kent u van onder meer de ‘Urbanus’-strips en het internationaal erg gesmaakte Het jaar van de olifant (en onze favoriet Wat wij moeten weten). Cromheecke tekende onder andere het bekroonde De tuin van Daubigny, ‘Plunk!’ en ‘Tom Carbon’. U kent hem ook van de steeds inventieve ‘Abonneer u’-pagina in Stripgids. Het is niet de eerste keer dat ze samenwerken; eerder maakten ze al het bijzonder lezenswaardige ‘Roboboy’. Linhout won in 2009 de Bronzen Adhemar, en zes jaar later viel die eer aan Cromheecke te beurt.

De Toet van Tut is het tweede hommage-album sinds het overlijden van Nero’s geestelijke vader Marc Sleen in 2016. In 2017 werd Kim Duchateau, bekend van cartoons voor onder meer Knack, VRTNWS, Stripgids en Apache en de stripreeksen ‘Esther Verkest’ en ‘Aldegonne’, aangezocht. Duchateau maakte toen De zeven vloeken. Kim won gisteren overigens de ‘zilveren medaille’ van de Press Cartoon Belgium.

“Een chaotische vertelstijl waarin je als lezer nooit echt weet waar het verhaal heen gaat”

Begin van De zeven vloeken (c) Standaard Uitgeverij - Kim Duchateau

“Linthout en Cromheecke gaan met De Toet van Tut terug naar de sfeer van de eerste Nero-albums,” vertelt Catharina Kochuyt, Sleens weduwe en voorzitster van de Stichting Marc Sleen in Knack. “Een chaotische vertelstijl waarin je als lezer nooit echt weet waar het verhaal heen gaat.” Linthout: “Het wordt een inderdaad wat gek verhaal, dat zich grotendeels in Egypte afspeelt. Het belangrijkste doel is de lezer nog eens een goeie oude, gezellige Nero­ laten beleven.”

De Tuut van de Toet, wordt dit najaar uitgegeven bij Standaard Uitgeverij en verschijnt vanaf woensdag 1 juli elke week in Knack.