Expo ‘Instant Light’ – Benoît Van Innis

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expo ‘Instant Light’ – Benoît Van Innis

Het is midden maart en bijna heel Europa gaat gelijktijdig op slot omwille van het coronavirus. En beeldend kunstenaar Benoît van Innis? Die kruipt in zijn pen.

Op de eerste dag van de lockdown maakt Benoît van Innis (°1960) een tekening in zwarte stift. Hij stuurt die via mail en Whatsapp de wereld in. Op dag twee doet hij hetzelfde en hij zal de weken daarna tekeningen blijven maken, tot het einde van de lockdown. In de hoofdrol staat een uitvergroot alter ego van de tekenaar zelf. Met zwierige tekeningen en soms absurde humor geeft hij een herkenbaar en toch bevreemdend beeld van een ongeziene periode in onze levens.

Een honderdtal van deze tekeningen zijn vanaf morgen (2 juli) voor het eerst te zien in de expo Instant Light in Museum Hof van Busleyden in Mechelen. Ook  verschijnt het gelijknamige boek uitgegeven bij Posture Editions, in een co-productie met Be-Part Kortrijk/Waregem, Museum Hof van Busleyden en Berg Institute Madrid. De uitgave omvat naast de tekeningen ook teksten van schrijfster en filosofe Ann Meskens.

 Met zwierige tekeningen en soms absurde humor geeft hij een herkenbaar en toch bevreemdend beeld van een ongeziene periode in onze levens

Over Benoît van Innis

Benoît van Innis studeerde schilderkunst bij Dan Van Severen in Sint-Lucas Gent. Vanaf 1989 maakte hij tekeningen voor onder andere De Standaard der Letteren, De Morgen en The New Yorker. Meest gekend zijn de acht portretten in het Brusselse metrostation Maalbeek, waar in 2016 een aanslag plaatsvond.

Over de tentoonstelling en het boek

2 juli tot 30 augustus
Museum Hof van Busleyden, in het kader van The Neverending Park
www.theneverendingpark.be en www.hofvanbusleyden.be

6 september tot 11 oktober
Kortrijk 1302, Dormitorium, Kortrijk
www.bepartexhibitions.be

22 oktober tot 8 november
EDIFICIO, Bibliothèque Solvay
www.edificio.be

Bekijk de reportage over Benoît Van Innis op Bruzzz