Dave McKean in Brussel

Je bent hier:  Home » Nieuws » Dave McKean in Brussel

U had ongetwijfeld de bijzondere cover van Stripgids #7 opgemerkt; die is van de bekende Britse stripmaker-regisseur-illustrator Dave McKean. Gisteren opende in Brussel een (verkoops-)tentoonstelling met zijn werk.

Dave McKean geldt als een veelzijdige schepper van ongeziene werelden. Hij is een veelgevraagde Britse fotograaf, illustrator, grafisch ontwerper, muzikant, striptekenaar en filmmaker. Door zijn brede scala aan vaardigheden tekent hij, maar knutselt hij daarnaast ook verrassende collages ineen, switcht hij moeiteloos naar digitale kunstvormen. En oh ja, McKean draait zijn hand ook niet om om te beeldhouwen en te schilderen.

Bijzonder, krachtig, suggestief, de poëzie van Dave McKean neemt de kijker/lezer mee naar elders, in een barok en bizar universum

Fans herinneren zich ongetwijfeld nog de spraakmakende Narcolepsy-expo in Leuven, alweer 17 jaar geleden. Destijds een initiatief van striporganisatie Beeld Beeld; daarover kunt u op de website nog een en ander lezen. Het initiatief  voor deze nieuwe expo in Brussel ligt bij de bekende stripgalerij Huberty & Breyne. Die zegt “verheugd” te zijn om voor het eerst in Brussel een tentoonstelling van zijn werk te verwelkomen.

Cover Cages (c) Dave McKean

Centraal ​​in deze tentoonstelling met de lange titel Kafka’s Pencil: works form Prague, Cages and Dostoyevski staan literatuur en de (visuele) cultuur van Oost- en Centraal-Europa. Met onder meer illustraties uit Dostojevski’s meesterwerk Schuld en boete, maar ook Full Throttle van Joe Hill en Stephen King. McKean verbeeldde ook de stad Praag. Eveneens te zien is werk uit McKeans cultwerk Cages.

Bijzonder, krachtig, suggestief, de poëzie van Dave McKean neemt de kijker/lezer mee naar elders, in een barok en bizar universum.

Meer weten?
Surf dan naar de website van galerij Huberty & Breyne.

U verneemt meer over Stripgids #7 elders op deze site. Het tijdschrift is te koop in elke zichzelf respecterende strip- en boekhandel. Uiteraard raden we u ook graag een abonnement aan.
Hieronder kunt u een interview met alleskunner McKean bekijken. U verneemt er dat hij ook (en zowaar) muziek maakt.