Afropolitan Comics: hoe ver reikt uw (strip)horizon?

Je bent hier:  Home » Nieuws » Afropolitan Comics: hoe ver reikt uw (strip)horizon?

Worden er strips in Afrika gemaakt? En of! Afropolitan Comics biedt een mooie staalkaart.

Recent publiceerde De Groene Amsterdammer – wat ons betreft een van de beste weekbladen van de Lage Landen – Michelangelo of koekoeksklok?, een interessant artikel over “onze diverse Europabeelden”. Hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam Joep Leerssen,  vermaard als literatuur- en cultuurhistoricus om zijn baanbrekende onderzoek naar de Europese beeldvorming en cultureel nationalisme wordt in dit stuk geïnterviewd over allerlei ingesleten stereotypen over Europa, en waar die vandaan komen.

Met een fantastisch team uit de Democratische Republiek Congo, Ghana, Nigeria, Zimbabwe, Kenia, Kameroen en natuurlijk Zuid-Afrika

Als we naar Afrika kijken, duiken vergelijkbare clichés op – u kent ze ongetwijfeld; het is dus niet nodig om ze hier te hernemen. Maar wat blijkt? Recent werd het online tentoonstellingsplatform Afropolitan Comics gelanceerd. Het biedt een verrassende kijk op Afrikaanse strips.

(c) Ray Witcher

Afropolitan Comics werd gelanceerd in juni van dit jaar, met strips afkomstig uit het hele Afrikaanse continent. We parafraseren: “Het was onze bedoeling te tonen hoe de wereld in Afrika in strips wordt weerspiegeld, in een virtuele tentoonstelling met en naast elkaar. Dit deden we met een fantastisch team uit de Democratische Republiek Congo, Ghana, Nigeria, Zimbabwe, Kenia, Kameroen en natuurlijk Zuid-Afrika. De reacties waren fantastisch en we werden gevraagd om een ​​serie panels te presenteren op het South African National Arts Festival.”

Ontdek het zelf op de website.