Laurent Vicomte overleden

Je bent hier:  Home » Nieuws » Laurent Vicomte overleden

De man die gold als “de traagste stripmaker ter wereld”is afgelopen zondag op 64-jarige leeftijd overleden.

“We vernemen met droefheid de dood van Laurent Vicomte op zondag 9 augustus. Hij werd 64 jaar en was een virtuoze ontwerper en auteur in de Glénat-catalogus”, liet zijn uitgever in een persbericht weten. Vicomte creëerde in 1982 met scenarioschrijver Pierre Makyo de eerste cyclus van vier albums van ‘Balade au bout du monde’ (Glénat). De vier albums verschenen tussen 1982 en 1988 en werden vele malen bekroond.

“Ik vind het heerlijk om allerlei dingen te verzinnen. Dat is nota bene mijn werk!

Trois femmes (c) Victor Lecomte

Na enkele jaren pauze begon Vicomte met een nieuw project genaamd Sasmira. Het eerste deel, L’Appel werd uitgebracht bij Les Humanoïdes associés in 1997. Het tweede deel (in samenwerking met Claude Pelet) werd in 2011 uitgegeven door Glénat. Deel 3 en 4, getekend door Anaïs Bernabé, verschenen in 2016 en 2018, dus meer dan 20 jaar na het eerste deel. Het is een cultreeks geworden. In de video legt Vicomte waarom het zolang duurt vooraleer hij iets afwerkt. “Ik vind het heerlijk om allerlei dingen te verzinnen. Dat is nota bene mijn werk,” verklaart Vicomte.