Bert Drieghe – Tuureluut

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bert Drieghe – Tuureluut

Kent u de Briesspace al? Dat is een creatieve speelruimte in Borgerhout, in 2011 opgericht door uitgeefster Ria Schulpen (Bries) en kunstschilder Benjamin Demeyere. The Bries Space organiseert doorheen het hele jaar tentoonstellingen met het werk van zowel opkomende als gevestigde kunstenaars (illustratoren, grafici, schilders, animatie-tekenaars, keramiek-makers, striptekenaars) uit binnen- en buitenland.

The Bries Space is ook een ruimte voor happenings, optredens, boekvoorstellingen, … Drie jaar geleden werd de eerste ‘artist in residence’ verwelkomd: Wasco! (Die overigens recent het tweede nummer van het striptijdschrift Aline uitbracht, een onderwerp waarover u hier binnenkort ook iets zal lezen.) The Bries Space herbergt tevens een kleine stripwinkel met een selectief en gespecialiseerd aanbod.

Interieur The Bries Space

The Bries Space herbergt tevens een kleine stripwinkel met een selectief en gespecialiseerd aanbod.

Nog t/m 13 september kunt u er terecht voor Tuureluut van Bert Drieghe (B). Drieghe maakt een constante inventaris van alledaagse onderwerpen. Zijn schilderijen en sculpturen geven een kijk in keukenlades en garages, plaatsen waar je doorgaans niet op zoek gaat naar hogere inzichten. En toch verleiden het gereedschap en bestek, zelfs de stille remorque, om op zoek te gaan naar meer betekenis. Voor Bert is het observeren bijna een obsessie. Zonder poespas zet hij zijn onderwerpen neer en de toeschouwer doet de rest van het werk.

Over (het dit jaar overigens jarige) Bries leest u een fraai overzichtsstuk in Stripgids #6.
Meer weten over Tuureluut? Neem dan eens een kijkje op de website van The Bries Space, of grasduin ‘ns door de beelden op ’s mans Instagramaccount.