Bronzen Adhemar 1985: Berck

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bronzen Adhemar 1985: Berck

Hij is Ridder in de Kroonorde, Arthur Berckmans. Berck, zoals zijn nom de plume luidt, gaat de geschiedenis in als – voorlopig – de enige die de onderscheiding eerst weigerde. Het internationaal erkende goudhaantje uit de stal van Dupuis (‘Sammy’ met name) vond dat hij de bekroning te laat kreeg.

Daarover zei hij: “Ik vond dat ik de prijs te laat kreeg. Er stonden al tekenaars op het lijstje die bij mij op de loonlijst hadden gestaan. De leerlingen werden dus eerder erkend dan de leraar. In eerste instantie twijfelde ik er dan ook aan om de prijs te aanvaarden.”

“De echte jury wordt eigenlijk gevormd door de lezers”

Sammy (c) Berck

En: : “Ach, hoe je het ook draait of keert: de echte jury wordt eigenlijk gevormd door de lezers. […] In elk geval heeft het winnen ervan me diep geraakt.”

Ontdek de lijst met alle laureaten van de Bronzen Adhemar elders op deze website.
Morgen: Erika Raven.