Stripfeest 2020: een feestje pas comme les autres

Je bent hier:  Home » Nieuws » Stripfeest 2020: een feestje pas comme les autres

Van 11 tot 20 september 2020 maakt het Stripfeest weer zijn opwachting in Brussel. Dit keer wordt het een speciale editie. Bezoekers worden gratis ondergedompeld in de stripwereld. Dat gebeurt in het indrukwekkende Gare Maritime in de Tour&Taxis-wijk.

Die wordt helemaal omgetoverd in het universum van Yakari, Suske en Wiske, Dokus, de leerling en heel wat andere striphelden. Het parcours gaat langs negen verschillende werelden op een oppervlakte van meer dan 3 000 m2. Ook dit jaar wordt het uitkijken naar de winnaars van de Atomiumprijzen en zijn er verrassingen en bijzondere activiteiten over heel Brussel. Om het Stripfeest in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden, werd dit jaar gekozen voor een speciale formule. Het wordt een coronaproof onderdompeling in de wereld van de strip (reservering verplicht).

Om het Stripfeest in veilige omstandigheden te laten plaatsvinden, koos VisitBrussels dit jaar voor een speciale formule. Het wordt “een coronaproof onderdompeling in de wereld van de strip”. 

Kader is het schitterend gerenoveerde Gare Maritime inde Tour & Taxis-wijk. Daar kunnen bezoekers de betoverende wereld van Yakari ontdekken, in de klas zitten naast Dokus, de leerling of binnentreden in de wereld van Star Wars. Het kan allemaal dankzij een speciaal uitgestippelde route die zorgt voor een unieke Stripexperience. Ideaal voor een namiddag uit met familie of vrienden. Ook de reuzeballonnen zullen van de partij zijn. De gigantische strippersonages in ballonvorm wijzen de bezoekers de weg. Op het einde van de route kunnen ze terecht in de souvenirwinkel van de Brusselse boekhandel Filigranes. Daarnaast zijn er nog heel wat activiteiten online en op verschillende plaatsen in onze hoofdstad.

Gare Maritime Brussel

MovieDrive

Deze zomer streek deze gigantische openluchtbioscoop neer in de Tour&Taxis-wijk. Voor de Stripexperience kunnen bezoekers gratis naar twee exclusieve vertoningen (inschrijving verplicht).:

– Zaterdag om 18u : Snowpiercer, een film uit 2013 (geïnspireerd op de Franse strip De IJstrein) van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho bekend van het gelauwerde Parasite.
– Zondag om 15.30u: Dokus 3 , de filmversie van de bekende strip ‘Dokus, de leerling’ over iemand die er alles, maar dan ook alles aan doet om betere punten op school te halen.

De Atomiumprijzen

Dit jaar worden de gelukkige winnaars van de tien Atomiumprijzen online bekendgemaakt op donderdag 17 september. Nieuw dit jaar zijn:

– twee Robbedoesprijzen: het aantal Robbedoesprijzen, uitgereikt door het stripblad Spirou, wordt verdubbeld. Het gaat om korte stripgags met Robbedoes en Kwabbernoot van maximaal vier platen.

De Kinderatomiumprijs: deze prijs komt er samen met de Brusselse Foire du Livre en met de steun van het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal. Bedoeling is een strip te bekronen om haar pedagogische waarde. De eerste laureaat wordt dit jaar bekendgemaakt.

De ons welbekende Bronzen Adhemar: deze prijs keert terug naar Brussel na een eerste passage in 2018. De prijs gaat naar een Vlaams auteur voor een werk of voor een œuvre.

www.stripfeest.brussels