Bronzen Adhemar 1999: Erik Meynen

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bronzen Adhemar 1999: Erik Meynen

Vlaams stripauteur en politiek cartoonist Erik Meynen ontvangt de Bronzen Adhemar voor De Jaren van Dehaene, de bundeling van politieke strips en cartoons die op dat ogenblik de bestsellerlijsten aanvoert.

Meynen blijft criticasters voor wanneer hij opmerkt: “Een beetje verrast was ik anders wel, want De Jaren van Dehaene is een bundeling van strips én cartoons, terwijl de Bronzen Adhemar in de eerste plaats een stripprijs is.” Het is Karel Anthierens die hem in de richting van de politieke cartoons duwt en Meynen voelt zich onmiddellijk als een vis in het water. Dat is de jury niet ontgaan. “De jury heeft grote bewondering voor de humoristische en vlijmscherpe beeldtaal waarmee hij complexe problemen inzichtelijk maakt voor een groot publiek.”

“De jury heeft grote bewondering voor de humoristische en vlijmscherpe beeldtaal waarmee hij complexe problemen inzichtelijk maakt voor een groot publiek.”

Erik Meynen en Bert Anciaux

“Het bevalt me zeer, ik ga er zeker nog een tijd mee door,” laat Meynen optekenen.
Waarvan akte.

 

Ontdek de lijst met alle laureaten van de Bronzen Adhemar elders op deze website.
Morgen: Marvano