Expo ‘NOPE’ van Sylvain Bureau

Je bent hier:  Home » Nieuws » Expo ‘NOPE’ van Sylvain Bureau

Een geheime tip? Morgen, 10 september, opent in de Brusselse Galerie d’art associative Sterput de tentoonstelling ‘NOPE’ van beeldend kunstenaar – stripmaker Sylvain Bureau. Be there or be square.

Bureau wordt aangetrokken door art brut en allerlei verhalende experimenten. Hij gaf zelf vier stripverhalen in zeefdruk uit waarin hij een onderzoek deed naar het schrijven en de lay-out. Zijn doel is om de lezer ideeën en emoties voor te stellen door middel van woord- en beeldassociaties. In deze tentoonstelling krijgt u een overzicht van zijn rijke ervaring als graficus en een inzicht in zijn duistere denken. 

De leesrichting is niet lineair, het oog kan bewegen tussen woorden en afbeeldingen die geboren worden en in elkaar weerklinken

(c) Sylvain Bureau

Als oud-student van de École de Recherche Graphique (ERG) in Brussel werkt hij vanuit zijn Luikse thuisbasis aan strips, gravures, animatie en zeefdruk. Voor elke techniek ontwikkelt hij een bepaald grafisch systeem. De thema’s die hij behandelt zijn existentieel, voornamelijk in de relatie die de mensheid heeft met de natuur. In zijn strips en zeefdrukken construeert Sylvain Bureau zijn beelden op basis van informatieverzadiging en een verbrijzeling van de lay-out. De leesrichting is niet lineair, het oog kan bewegen tussen woorden en afbeeldingen die geboren worden en in elkaar weerklinken.

(c) Sylvain Bureau

De vernissage vindt plaats op 10 september, van 17 tot 21u, in Galerie Sterput, Lakensestraat 122, 1000 Brussel. NOPE, van 10 september tot 25 oktober 2020, do 17-20u, vr-za-zo 14-18u, en op afspraak.

Sterput ten slotte is « une galerie d’art associative bruxelloise avec des expos, de la micro-édition et des ateliers créatifs. Le projet s’exprime également à travers la publication de livres d’artistes. » Kortom, een bruisend creatieve plek!