Bronzen Adhemar 2007: Kim Duchateau

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bronzen Adhemar 2007: Kim Duchateau

Op het moment dat Kim Duchateau in 2007 de Cultuurprijs voor Strips van de Vlaamse Gemeenschap ontvangt, is hij voornamelijk als cartoonist bekend. Dat lokt opnieuw reacties uit: verdient een cartoonist een stripprijs?

Kortzichtigheid en hokjesdenken raken moeilijk uitgeroeid. De laureaat hoopt dat de media-aandacht hem werk zal opleveren, liefst een opdracht voor een krantenstrip. Dat valt tegen. Toch bewijst Duchateau met Aldegonne, Esther Verkest en Madelfried dat hij uit het juiste hout gesneden is. Voor De Man van Nu, een ultramoderne Romeo en Julia die zich afspeelt in twee verschillende tijdsdimensies, gaat hij een ongewone samenwerking aan met de Nederlandse tekenaar Hanco Kolk, waarbij beide tekenaars een tijdsdimensie voor hun rekening nemen.

De weg is lang en in talent verkwanselen zijn uitgeverijen soms niet te verbeteren.

Esther Verkest (c) Kim Duchateau

Tegenwoordig schrijft hij de scenario’s voor ‘Suske & Wiske Junior’ (getekend door Charel Cambré). De weg is lang en in talent verkwanselen zijn uitgeverijen soms niet te verbeteren.

Ontdek de lijst met alle laureaten van de Bronzen Adhemar elders op deze website. In elke editie van Stripgids leest u de avonturen van Aldegonne.
Morgen: Willy Linthout