Krimson kaapt ‘De Perfecte Podcast’

Je bent hier:  Home » Nieuws » Krimson kaapt ‘De Perfecte Podcast’

Krimson, de meesterschurk uit de verhalen van ‘Suske en Wiske’, krijgt vanaf 17 september zijn eigen podcast. De slechterik mag – eindelijk – het nooit vertelde verhaal van Amoras vertellen en heeft daarvoor De Perfecte Podcast gekaapt.

Die Form folgt der Funktion gebraucht, kortweg FFF auf Deutsch. Allicht klink dat iets herkenbaarder in het Engels als Form follows function. In dit verband: een strip die in een podcast wordt vertaald? Dat klinkt spannend, en sluit ook aan bij de innovatieve geest die de ‘Suske & Wiske’-spin-off  ‘Amoras’ ademt. Maar waarover gaat het precies?

 

Het resultaat is een spannend luisterverhaal in tien episodes 

De Perfecte Podcast (www.deperfectepodcast.nl) is een digitaal platform waarop Koen Maas in gesprek gaat met kenners, makers en verzamelaars over het verleden, heden en de toekomst van Suske en Wiske. “Toen Charel Cambré met dit idee kwam, was ik meteen enthousiast”, vertelt de podcastmaker. “Het resultaat is een spannend luisterverhaal in tien episodes geworden.”

Stripgids-redacteur Marc Legendre schreef de scenario’s en acteur Ivan Pecnik (bekend van o.a. ‘Tegen De Sterren Op’ en ‘De Ridder’) leent zijn stem aan Krimson en diens trouwe butler Achiel. Elke donderdag post de schurk een nieuwe aflevering van zijn verhaal op De Perfecte Podcast.

 Dit luisterspel is meteen ook een teaser voor het nieuwe ‘Amoras’-album Wie niet horen wil dat vanaf 4 november in de winkel ligt.

De Perfecte Podcast