2011: de Bronzen Adhemar gaat naar… Steven Dupré

Je bent hier:  Home » Nieuws » 2011: de Bronzen Adhemar gaat naar… Steven Dupré

In 2011 ontvangt Steven Dupré de Bronzen Adhemar/Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvlieghe. Het is een van de weinige keren dat er geen kritische stemmen opgaan wanneer de naam van de laureaat wordt bekendgemaakt.

Dupré wordt dan ook in binnen- en buitenland gewaardeerd voor zowel zijn tekenwerk als zijn beroepsernst. De jury ziet in hem een excellente ambassadeur van de Vlaamse strip en noemt hem een integer en veelzijdig totaalauteur die het zichzelf nooit gemakkelijk maakt. Met de Bronzen Adhemar wordt daarom niet één titel van Dupré, maar zijn jarenlange doorzettingsvermogen gehonoreerd.

Met de Bronzen Adhemar wordt daarom niet één titel van Dupré, maar zijn jarenlange doorzettingsvermogen gehonoreerd.