Bronzen Adhemar 2015: Luc Cromheecke

Je bent hier:  Home » Nieuws » Bronzen Adhemar 2015: Luc Cromheecke

In 2015 is het de beurt aan Luc Cromheecke. Toenmalig Vlaams cultuurminister Sven Gatz wil de Vlaamse Cultuurprijzen evenwel herzien.

Na overleg met Stripgids, organisator van het festival in Turnhout, blijft de koppeling van de Bronzen Adhemar met de Vlaamse Cultuurprijs behouden. Het politieke gehannes maakt dat de laureaat eerst de Bronzen Adhemar ontvangt en pas een jaar later de Vlaamse Cultuurprijs voor de Strip, met het bijhorende geld.

Cromheecke wordt een bruggenbouwer genoemd

Cromheecke wordt een bruggenbouwer genoemd “tussen de traditie van de Vlaamse familiestrip, de Frans-Belgische school met de grote stripbladen en de jonge garde die al eens een bastion durft te bestormen.”

(c) Luc Cromheecke