Kom bij de Leesclub van deBuren!

Je bent hier:  Home » Nieuws » Kom bij de Leesclub van deBuren!

In een klein gezelschap keert u Wide Verknockes Drieman binnenstebuiten, vertelt u we wat u het meest is bijgebleven en worden ook vragen gesteld over symboliek, inspiratie en werkwijze aan de auteur.

Ferdinand Vercnocke werd na de Tweede Wereldoorlog veroordeeld tot een tiental jaren gevangenisstraf wegens collaboratie. Over dat zwarte verleden werd in de familie niet gepraat, tot zijn zoon Bout in 2015 de tijd rijp achtte om te onderzoeken hoe groot de betrokkenheid en de verantwoordelijkheid van zijn vader waren. Wide Vercnocke, de jongste telg in het driegeslacht, verbeeldt in de deels autobiografische graphic novel Drieman op een geheel eigen manier deze zoektocht naar schuld.

Ferdinand Vercnocke, de grootvader van Wide Vercnocke, werd na de Tweede Wereldoorlog veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf omdat hij als dichter zijn poëzie ten dienste had gesteld van de bezetter. Na vijf jaar kwam hij vrij. twintig jaar later kreeg hij eerherstel. Over dat verleden werd in de familie weinig gepraat.

Donderdag 15 oktober 2020
19:30 – 21:30
via zoom, ONLINE

Tickets: deburen.eu. 30 euro. Verzending boek inbegrepen. 5 euro indien u het boek reeds in huis hebt. Twee weken voor de leesclub ontvangt u alle praktische informatie. Alle info die momenteel beschikbaar is verneemt u op de website van deBuren.

Drieman (c) Wide Verknocke

In het jongste nummer van Stripgids gaat u op bezoek in het atelier van Wide Verknocke. En verneemt u waarom Wide een bijzondere fascinatie voor (getekende) penissen heeft.